Ekologisk forskningsrapport gör min förvirrad och arg

De här nya forskningsrapporterna kring ekologisk mat gör mig förvirrad och förbannad.
Jag har under lång tid försökt leva så pass ekologiskt jag bara kan och tro mig, det är fruktansvärt dyrt att leva ekologiskt. Flera tusen kronor extra i månaden.
Den här nya forskningen pekar nu på att det varken är bättre för miljön eller hälsosammare att äta ekologisk mat. Vad fan säger jag.

Härom veckan, när jag lyssnade på P1 i bilen, talades det om att våra grönsaker i affärerna börjar bli näringsfattiga. Den näring som inte längre finns i tex tomater kan man dock hitta i ekologiskt odlade tomater. Är det inte bättre med ekologiska tomater då för att få i sig de här näringsämnena?
I ett annat program fick man se en familj som endast åt ekologiskt under ett antal veckor. Hos den familjen mättes gifthalter i kroppen före och efter ekologiskt. Före var det höga halter av vissa gifter, efter var det nästan obefintligt. Är det påhitt då eller?

Ekologiskt odlade bananer. Är inte det bättre, så att vi inte förgiftar arbetarna på bananplantagerna?
Ekologiska ägg. Ekologiskt kött. Ekologisk mjölk. Ekologiskt smör. Är inte det bättre för samvetet så att vi vet att hönor, kor och andra djur får chansen att leva ett någorlunda drägligt liv?
Ur den här aspekten tycker jag ekologiskt känns bra. Likaså fairtrade.

Men om vi då ser på jordbruket. Om du nu är så att ett ekologiskt jordbruk inte är bättre ur miljösynpunkt än ett icke ekologiskt jordbruk, varför fortsätter vi då med det?
Och när jag går och köper mitt ekologiska knäckebröd till ett så löjligt överpris så man inte tror att det är sant i tron om att jag ska må bättre - är jag lurad då? Är det en konspiration av giriga företag? 

Jag är förvirrad och jag är förbannad och jag vill stämma någon för bedrägeri. Varför ska allt vara så satans motsägelsefullt hela tiden?

AAAAAH!